vineri, 21 mai 2010

Efectele cofeinei

 
Cofeina determină creșterea pulsului cardiac. Cofeina stimulează excreția hormonilor de stress. Cafeaua este iritantă pentru tractul urinar și pentru vezica urinară. Cafeaua inhibă absorbția unor substanțe nutritive


http://www.odett.myganovital.com/


Ce ar putea genera cofeina





Într-o ceaşcă obişnuită de cafea există între 60 - 350 mg de cofeină iar în cea decofeinizată 30/40 mg. Pe piaţa de capital, cafeaua reprezintă o industrie de 90 de miliarde de dolari, fiind semnificativ faptul că doar în America de Nord mai mult de 85% din populaţia adultă consumă 3-5 căni de cafea pe zi. Un număr foarte mare de oameni ar putea fi expus riscurilor în materie de sănătate corelate consumului de cafea.


Aceasta industrie de cafea este uriaşă. Avem marea şansă nu doar de a începe să bem o cafea sănătoasă ci şi să ne îmbunătăţim semnificativ sistemul imunitar.


Iată câteva motive la care ar trebui să reflectăm şi chiar să alegem "o cafea sănătoasă".


Studiile medicale au depistat principalele probleme de sănătate corelate consumului de cafea:
Probleme cardiovasculare
Cofeina determină creşterea pulsului cardiac, a tensiunii sângelui în vase şi poate contribui la apariţia unor boli cardiace. Atât cafeaua obişnuită cât şi cea decofeinizată determină creşterea colesterolului şi homocisteinei, o substanţă bio-chimica pe care ştiinţa o asociază riscului atacului de cord. Cofeina este totodată răspunzătoare de spasmele coronare, cauza a circa 20% din atacurile de cord fatale persoanelor sănătoase.


Stress-ul



Cofeina stimulează excreţia hormonilor de stress care determină apariţia unor înalte nivele de anxietate, iritabilitate, tensiuni şi dureri musculare, indigestie, insomnie şi deteriorarea imunităţii. Nivelele crescute de stress cauzate de cofeină afectează reacţia la condiţiile curente de tensiune la care suntem cu toţii supuşi în viaţă.


Tulburări emoţionale

Anxietatea şi iritabilitatea sunt tulburări simptomatice asociate consumului de cofeină dar la fel de grave sunt şi depresiile şi tulburările de atenţie. Depresia poate apărea ca urmare a încetării efectului stimulant al cofeinei, efect ce se pierde în timp. Ea mai poate apărea pe parcursul perioadei de recuperare după ce o persoană a abandonat consumul de cofeină, datorită echilibrării compoziţiei chimice din creier. În loc să crească activitatea mentală, cofeina determină, de fapt, scăderea fluxului de sânge către creier cu până la 30%, conducând la efecte negative asupra memoriei şi performanţelor intelectuale.









Variaţii ale nivelului de zahăr din sânge

Cei care suferă de diabet şi hipoglicemie trebuie să evite cofeina deoarece aceasta stimulează temporar creşterea nivelului de zahăr din sânge, ceea ce determină o producţie excesivă de insulină urmată de o scădere dramatică, în decurs de doar câteva ore a nivelului de zahăr. Dacă doriţi să pierdeţi din greutatea corporală acest fenomen va determina exact apariţia unui efect opus deoarece mesajul insulinei către corp este de a depozita surplusul de zahăr ca grăsimi.




Probleme gastrointestinale

Multe persoane simt arsuri la stomac după ce beau cafea deoarece aceasta creşte secreţia de acid clorhidric ceea ce sporeşte riscul de ulcer. Cafeaua, inclusiv cea decofeinizată, scade presiunea valvei dintre stomac şi esofag astfel încât conţinutul puternic de acid al stomacului trece în sus către esofag determinând arsuri şi maladia refluxului gastro-esofageal. Dat fiind consumul mare de cafea din America de Nord, nu este deloc surprinzătoare vânzarea în mari cantităţi a medicamentelor cunoscute ca antiacide.




http://www.odett.myganovital.com/




Deficienţe de nutriţie



Cofeina inhibă absorbţia unor substanţe nutritive şi produce eliminarea prin urină a calciului, potasiului, magneziului, fierului şi altor minerale, toate esenţiale unei bune stări de sănătate.




Probleme de sănătate specific masculine



Cafeaua este iritantă pentru tractul urinar şi pentru vezica urinară. Aceasta este un diuretic ce agravează problemele legate de urinarea frecventă. Eliminarea cafelei şi a cofeinei conduce adesea la eliminarea simptomelor asociate urinării frecvente ca urmare a umflării glandei prostatei.
Dr. Milton Krisiloff, a descoperit că, în majoritatea cazurilor, bărbaţii pot reduce semnificativ riscul problemelor urinare şi de prostată prin modificarea dietei , incluzând eliminarea cafelei şi a cofeinei.




Probleme de sănătate specific feminine



Chisturile fibromatoase de sân, PMS, osteoporoza, problemele de infertilitate, pierderile de sarcină, naşterile de copii sub-ponderali şi problemele de menopauză precum bufeurile de căldură sunt toate exacerbate de consumul de cofeină. Femeile care iau anticoncepţionale sunt în mod special expuse riscului datorită capacităţii lor reduse de detoxifiere faţă de cofeină.




Scăderea puternică a adrenalinei

Consumul de cofeină duce, în cele din urmă, la scăderea puternică a adrenalinei, ceea ce determină expunerea persoanei la o mare diversitate de probleme de sănătate corelate afecţiunilor inflamatorii, auto-imunitare şi care aduc senzaţia de fatigabilitate.




Îmbătrânirea precoce



Multe persoane descoperă, în jurul vârstei de 40 de ani că nu mai tolerează acelaşi nivel de cofeină ca atunci când aveau 20 sau 30 de ani. Producerea melatoninei DHEA şi a altor hormoni vitali începe să scadă iar cofeina accelerează acest declin. În plus, ea deshidratează organismul şi contribuie la îmbătrânirea precoce a pielii şi rinichilor. S-a dovedit că procesul de reparare al ADN-ului este inhibat de cofeină, iar capacitatea de detoxifiere a ficatului este încetinită de aceasta.




Istovirea glandelor suprarenale



Cofeina este un un stimulant al sistemului nervos central. Ea determină glandele suprarenale să secrete adrenalina - hormonul de care organismul are nevoie în momente extreme pentru creşterea pulsului cardiac, creşterea ritmului respirator şi a tensiunii sanguine, în cazul unor reacţii specifice de spaimă sau luptă. Dacă stimulentele sunt folosite în exces, glandele suprarenale obosesc. Dacă observaţi că reacţia la cofeină vi s-a diminuat sau pretindeţi că puteţi bea trei cafele expresso după care puteţi să vă culcaţi liniştit, ghiciţi ce s-a întâmplat de fapt? Glandele suprarenale nu mai răspund, ceea ce înseamnă că aveţi o mai slabă rezistenta la stress, fiind astfel mai vulnerabili la agenţi patogeni şi la poluanţii din mediu.




Variaţii grave ale nivelului de zahăr din sânge


Cofeina forţează ficatul să elibereze glycogen în sânge. Pancreasul reacţionează la creşterea bruscă a nivelului de zahăr din sânge secretând insulina, care face ca excesul de carbohidraţi să fie depozitat ca grăsime. În decursul a 1-2 ore, consecinţa este o scădere dramatică a nivelului de zahăr din sânge, care conduce la o stare de hipoglicemie (nivel scăzut al zahărului din sânge). Acest proces se încheie de regulă cu nevoia unei noi ceşti de cafea care, dacă este băută, reporneşte întregul ciclu.




Tulburări de aciditate


Cei peste 208 acizi conţinuţi de cafea pot conduce la indigestie şi la o mare diversitate de probleme începând de la hiper-aciditatea asociată inflamaţilor artritice, reumatice şi tegumentare. Multe persoane acuză senzaţia de arsură în stomac după ce beau cafea deoarece aceasta creşte secreţia de acid în stomac. Starea de sănătate presupune un echilibru de PH alcalin în organism.




Pierderea mineralelor esenţiale


Cafeaua inhibă absorbţia unor substanţe nutritive şi cauzează eliminarea prin urină a calciului, magneziului, potasiului, fierului şi altor minerale, toate fiind elemente esenţiale, necesare sănătăţii. Femeile trebuie să se preocupe de osteoporoză la momentul apariţiei semnelor menopauzei. Studiile arată că femeile care beau cafea prezintă o mai mare incidenţă a osteoporozei decât cele care nu beau. Nici bărbaţii nu sunt imuni la osteoporoză.


Aşadar acestea sunt o serie de simptome faţă de care doctorii îşi sfătuiesc pacienţii să elimine cafeaua şi orice produs cu cofeină din dietă lor.




http://www.odett.myganovital.com




Tipuri de cafea



Se cunosc aproape 80 de soiuri de cafea, din care se cultiva in scopuri industriale urmatoarele patru tipuri de cafea: cafeaua Arabica, cafeaua Robusta, cafeaua Liberica si cafeaua Maragogype.
Cafeaua Arabica
Cafeaua arabica, originara din Africa, mai precis din Abisinia, este cea mai apreciata si mai raspandita specie de cafea. Se cultiva mai ales in America Latina, dar si in Africa, de fapt ea este cea mai cultivata specie si este deosebit de pretuita pentru ciresele sale de calitate superioara, de forma alungita si culoare verzuie – albastruie.
Cafeaua arabica are nevoie de soluri bogate in minerale si o temperatura constanta de aprox. 20°C si creste la o altitudine de peste 600 metri. Aceasta are aroma si gustul mult mai rafinate decat alte specii.
Cafeaua cu tarie medie este obtinuta in exclusivitate din varietati ale soiului arabica, provenite din America Centrala si de Sud, Kenya, Tanzania, Etiopia. Exceptie face Brazilia, intrucat varietatile de arabica braziliene au o aroma mai putin rafinata.
Cafeaua Robusta
Cafeaua robusta, originara din bazinul Congo, creste mai rapid si este mult rezistenta acolo unde climatul nu este favorabil cafelei arabice. Se cultiva intens in Africa, India si Indonezia.
Cafeaua robusta, spre deosebire de cafeaua arabica, care este pretentioasa la conditiile climatice, se adapteaza usor climatului sever, este rezistenta la boli si daunatori. Boabele acestei specii de cafea sunt mici, au o forma neregulata si culoare maroniu – galbuie.
Cafeaua robusta are un gust mai neutru, este mai putin aromata decat arabica si este foarte apreciata in gama de cafea solubila.
Cafeaua Liberica
Cafeaua liberica, originara din Africa, Liberia, are de asemenea o crestere rapida si o rezistenta buna la boli. Se cultiva exclusiv in campiile subtropicale ale Africii si Americii de Sud, unde umiditatea este foarte mare si temperatura este cuprinsa intre 20 si 25°C.
Boabele sunt adesea deformate, de dimensiune medie si culoare de la bruna la galbena. Calitatea acestei specii de cafea este mediocra.
Cafeaua Maragogype
Acest arbore de cafea a fost descoperit in vecinatatea orasului Maragogype, statul Bahia din Brazilia. Este un hibrid rezultat prin incrucisarea dintre speciile arabica si liberica, exceptand dimensiunile boabelor, el a pastrat caracterele speciei arabica,randamentul acestui arbust este totusi inferior si cultura sa este extrem de imprastiata (Brazilia, Guatemala, Nicaragua, Mexic, Columbia si chiar Java), la o altitudine variind intre 600 si 1000m. Boabele de cafea ale acestui arbust sunt de calitate superioara si medie, iar culoarea lor este verzuie, in ciuda preferintei unor consumatori, calitatea acestei cafele nu poate depasi calitatea cafelei arabice.
Gano Vital, compania pe care o reprezentam, a optat pentru oferirea unor produse de cea mai buna calitate. Avand cele 4 tipuri de cafea una langa cealalta, putem concluziona de ce GanoVital a optat ca si ingredient pentru produsele sale, pentru cafeaua arabica. Aroma deosebita, in paralel cu efectele extraordinare ale Ganodermei Ludicum, fac din cafeaua gVital un produs ideal!
                 http://www.odett.myganovital.com/


Magazin Online cu cadouri si produse organice & cosmetice ; http://organicganoderma.com.shopmania.biz/

Email: eowyn_14@yahoo.com   

Tel: 0754238365